,,Ajo që nuk e kuptoni është burimi i rrezikut.'' --- (Larry Niven)

,,Când se lansează o nouă navă, inginerii își urmează calea cu îngrijorare, deoarece practica este întotdeauna diferită de teorie...'' --- (William Froude)

Nëse e ndërtoni gjithçka vetë, është e gjithë përgjegjësia juaj, nuk mund të qortoni askënd përveç vetvetes.. --- (Bihari Zsolt)

seakayakargo.com © Zsolt Bihari

Dikur kisha një mendim, një ide për një byk gjigand. Më vonë kuptova se po lexoja Kapiten Nemo shumë i ri. Mendimi jetoi. Nuk pushoi. Jam mësuar me faktin se jeta ime e vazhdueshme ujore më nxit të njihem me anije të ndryshme. Ndërsa po mendoja të ndërtoja një anije më të vogël, parimet e mia filluan të më drejtojnë në një drejtim. Tashmë kisha një fotografi të një kajak deti që mund të dilte në ujë të hapur.
Unë po punoja për realizimin e një anijeje që sjell gjëra të reja përsa i përket formës dhe strukturës. Tetor 2010: Një sanduiç me vakum prej 6.2 metrash karboni-Kevlar u hodh në ujë në ishullin e Shipyard Óbuda. Një spërkatje e egër, dhe më pas kthesat e tij vendosën butësisht atje ku ishin planet e mia. Fotografia u bashkua. Bredha u nis, dhe ndërtuesi i kapur që ulet në të kurrë nuk e harron momentin në atë jo shumë të lezetshëm, por ende herët pasdite të dimrit.